PYYDÄ TARJOUS

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sovitaan tapaaminen, käydään läpi tavoitteenne ja annamme tarjouksen liiketoiminnallenne sopivasta ratkaisusta.

Seuraa meitä Somessa

Tietosuoja

Kun olin nuori mies, näin elokuvan, joka suorastaan räjäytti tajuntani. Merimies, jonka aallot hylkäsivät, oli teoksen nimi. Siinä oli mielestäni kaikkea, mitä teinipoika tarvitsi (säästän teidät kuitenkin sisällön kertomiselta ja annan mielikuvitukselle tilaa). Kehuinkin elokuvaa estoitta ystävilleni. Kysyttäessä mistä se kertoo, kerroin itse jotain hämärää....

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli sovellettavaksi 25.5.2018 alkaen sisältäen kansallista liikkumavaraa. Kaikkiaan noin 50 asetuksen yksittäistä kohtaa mahdollistaa tai velvoittaa jäsenvaltioiden käyttämään kansallista, asetuksen täsmentävää sääntelyä. Suomessa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset muutokset toteutetaan tietosuojalailla, joka toimii henkilötietojen käsittelyä koskevana yleislakina. Uusi tietosuojalaki tuli voimaan 1.1.2019....

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltamaan täysimääräisenä 25.5. 2018. Asetus sisältää sääntelyn mm. siitä, milloin saa kerätä ja käsitellä henkilötietoja ja mitä velvollisuuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyy. Lähtökohtana on suojella kuluttajaa ja turvata heidän oikeutensa koskien henkilötietojen käsittelyä. Asetus koskee kaikkia EU:n alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä ja...

EU:n tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa täysimääräisenä 25.5.2018 Jos yritys käsittelee toisen yrityksen henkilötietoja tai jos se luovuttaa toiselle yrityksenne henkilötietoja palveluiden tuottamista varten, kannattaa olla hereillä ja ottaa selvää EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Aiemmin näistä asioista oli voitu sopia melko vapaasti ja lyhyin ehdoin, mutta 25.5.2018 alkaen tilanne...

Tietosuoja-asetus koskee kaikkien kansalaisten henkilötietojen käsittelyä. Yhdenmukainen henkilötietolainsäädäntö EU:ssa tukee rajat ylittävää kaupankäyntiä. Kansalaisen on helpompi luottaa esimerkiksi verkkokauppoihin, kun hän tietää, että hänen henkilötietojaan käsitellään kaupanteon yhteydessä asianmukaisesti. ”Tulevaisuudessa bulgarialainen verkkokauppa on tietosuojan kannalta yhtä turvallinen kuin suomalainen, jos kauppa osoittaa noudattavansa asetusta” - Tietosuojavaltuutettu...

Olen tänä vuonna tavannut EU:n tietosuoja-asetuksen tiimoilta asiakkaan jos toisenkin. Keskustelut ovat pääsääntöisesti olleet varsin rakentavia ja kauppaakin on syntynyt ihan mukavasti. Yksi asia on kuitenkin jäänyt hieman pohdituttamaan. Varsin usein asiakas on nimittäin esittänyt toiveen, tai oikeammin vaateen, että jos ja kun tähän on...

Mitä EU:n tietosuoja-asetus ja sen toimeenpano tarkoittavat? EU:n yleinen tietosuoja-asetus on pakottavaa lainsäädäntöä ja tulee edellyttämään organisaatioilta perinteisten rekisteriselosteiden, tietoturvan ja tietosuojan lisäksi uusia prosesseja ja tietyissä tilanteissa jopa aivan uudenlaista työnkuvaa. Vaatimuslistalla ovat myös erilaiset prosessikuvaukset sekä tietojärjestelmiin, tietovarantoihin ja näiden välisiin tietovirtoihin liittyvät dokumentit....

Identiteettivarkaus Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen henkilötietojen kuten nimen tai henkilötunnuksen oikeudetonta käyttöä. Tekijä pyrkii hyötymään tekemällä muun muassa rahanarvoisia sitoumuksia toisen henkilön identiteetin nimissä. Identiteettivarkaudesta tuli rangaistava rikos 4. syyskuuta 2015. Lähtökohta on yleensä taloudellisen hyödyn tavoittelu. Näin voit yrittää suojautua identiteettivarkauksilta, harhaanjohtavalta markkinoinnilta ja valelaskuilta: Ohjeista henkilökuntaasi etukäteen! Jos...

Identiteetin varastaminen Mennyt on tae tulevasta Olen usein miettinyt, miltähän tuntuisi olla joku toinen? Voisi vihdoinkin ymmärtää, miksi ihmiset toimivat kuten toimivat. Valitettavasti realiteetit ovat kuitenkin kovasti pohdintojani vastaan. Vaikka mitä tekisi, ei minusta saisi esimerkiksi Donald Trumpia. Hänellä kun hiukset ovat aina niin hyvin. Bad Hair...

Tietosuoja-asetus ja sen vaatimukset Uppoamatonta logiikkaa Syyriassa soditaan. Venäjä elää voimiensa tunnossa. USA:ssa valitaan presidenttiä ajautuen skandaalista toiseen. Kiinan talous hiipuu. Tämän päivän uutisointi on sisällöltään harmaata kuin alkanut marraskuu. Onneksi näiden masentavien uutisten keskelle mahtuu jotain hyvääkin. Iltapäivälehdet nimittäin mainostavat Sara Forsbergin puhuvan taas kielillä! Tuskin...