PYYDÄ TARJOUS

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sovitaan tapaaminen, käydään läpi tavoitteenne ja annamme tarjouksen liiketoiminnallenne sopivasta ratkaisusta.

    Seuraa meitä Somessa

    Tietosuoja

    Tietosuojavaltuutetun toimisto antoi 14.5.2021 päätöksen siitä, miten organisaatioiden tulisi pyytää suostumus evästeiden tallentamiseen. Aikaisempien Traficomin ohjeiden mukaan katsottiin, että usein selainasetuksella annettava suostumus on riittävä. Päätöksen mukaan käyttäjä ei voi antaa selainasetuksella suostumusta muihin kuin teknisesti välttämättömiin evästeisiin, eikä ”jatkamalla sivun selailua hyväksyt evästeet” -ilmoituksella. Vaikka...

    Ilmiöstä käytetään myös englanninkielistä nimitystä vishing.  Vishing tulee sanoista voice phishing, eli kyse on huijauspuheluista. Vishing eroaa perinteisestä ja esimerkiksi sähköpostin avulla tapahtuvasta phishingistä siinä, että tietoja kalastellaan nimenomaan soittamalla uhrin puhelimeen. Vastaaja manipuloidaan luovuttamaan henkilökohtaisia tietojaan, joilla rikollinen sitten tekee rahaa. Suomessa esiintyneet teknisen tuen...

    Koronapandemian vuoksi maailma ei ole enää entisensä, mm. etätyö aiheuttaa merkittäviä muutoksia työelämään ja muutos heijastuu globaalisti koko yhteiskuntaan, koska etätyö sekä etäopetus ovat tulleet jäädäkseen ja saattavat jatkaa kasvuaan tästä eteenpäin. Painetta siihen tulee myös ilmastonmuutoksen takia, koska myös työmatkaliikenne on osittain korvattavissa etätyöllä. Organisaatiot...

    Tiedonhallintalaki astui voimaan 1.1.2020. Toiminnan digitalisointi, tietoturvallisuus ja tiedon jakaminen korostuvat uudessa tiedonhallintalaissa. Tiedonhallintaa koskeva lainsäädäntö on ollut aiemmin hajallaan useassa laissa ja osittain vanhentunutta. Tarvittiin siis yhtenäiset tiedonhallinnan menettelyt toiminnan tehostamiseen ja asiakaspalvelun parantamiseen. Tähän tarpeeseen säädettiin tiedonhallintalaki, joka määrittelee valtakunnalliset periaatteet tietojen käsittelyyn...

    Talouselämä 11/2019 | Verkkolehti sivu 29 Jotta toimintaa voidaan ohjata, täytyy ymmärtää sen tavoitteet ja keinot niihin pääsemiseksi. Näin on myös tietoturvallisuudessa. Tämän perusajatuksen pohjalta on kehitetty Fordione Oy:n Tietoturvallisuuden Toiminnanohjaus™. Menetelmä perustuu prosessien analysointiin ja ottaa kantaa tietoturvallisuuden suunnitteluun, toteutukseen ja hallintaan. EU:n tietosuoja-asetus pakotti organisaatiot...

    Kun olin nuori mies, näin elokuvan, joka suorastaan räjäytti tajuntani. Merimies, jonka aallot hylkäsivät, oli teoksen nimi. Siinä oli mielestäni kaikkea, mitä teinipoika tarvitsi (säästän teidät kuitenkin sisällön kertomiselta ja annan mielikuvitukselle tilaa). Kehuinkin elokuvaa estoitta ystävilleni. Kysyttäessä mistä se kertoo, kerroin itse jotain hämärää....

    EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli sovellettavaksi 25.5.2018 alkaen sisältäen kansallista liikkumavaraa. Kaikkiaan noin 50 asetuksen yksittäistä kohtaa mahdollistaa tai velvoittaa jäsenvaltioiden käyttämään kansallista, asetuksen täsmentävää sääntelyä. Suomessa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset muutokset toteutetaan tietosuojalailla, joka toimii henkilötietojen käsittelyä koskevana yleislakina. Uusi tietosuojalaki tuli voimaan 1.1.2019....

    EU:n yleistä tietosuoja-asetusta 679/2016 (General Data Protection Regulation) alettiin soveltamaan täysimääräisenä 25.5. 2018. Asetuksena GDPR on suoraan sovellettavaa EU lainsäädäntöä. Asetus sisältää sääntelyn mm. siitä, milloin saa kerätä ja käsitellä henkilötietoja ja mitä velvollisuuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyy. Lähtökohtana on suojella kuluttajaa ja turvata heidän oikeutensa koskien...

    EU:n tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa täysimääräisenä 25.5.2018 Jos yritys käsittelee toisen yrityksen henkilötietoja tai jos se luovuttaa toiselle yrityksenne henkilötietoja palveluiden tuottamista varten, kannattaa olla hereillä ja ottaa selvää EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Aiemmin näistä asioista oli voitu sopia melko vapaasti ja lyhyin ehdoin, mutta 25.5.2018 alkaen tilanne...

    Tietosuoja-asetus koskee kaikkien kansalaisten henkilötietojen käsittelyä. Yhdenmukainen henkilötietolainsäädäntö EU:ssa tukee rajat ylittävää kaupankäyntiä. Kansalaisen on helpompi luottaa esimerkiksi verkkokauppoihin, kun hän tietää, että hänen henkilötietojaan käsitellään kaupanteon yhteydessä asianmukaisesti. ”Tulevaisuudessa bulgarialainen verkkokauppa on tietosuojan kannalta yhtä turvallinen kuin suomalainen, jos kauppa osoittaa noudattavansa asetusta” - Tietosuojavaltuutettu...